"Жажда жизни" Ирвинг Стоун

Тема у розділі 'Біографії та автобіографії', створена користувачем Stacey, 1 лют 2019.

1. Stacey

Stacey Книгоман

Повідомлення:
    3.289
    Симпатії:
    9.093
    Это первый, мною прочитанный, биографический роман. Ну, думаю, прочитаю просто для информации. Я и не ждала, что просто биография может так истязать душу. О боги, да эта книга трепала мной, как мистраль жителей Арля. Я возмущалась и восхищалась одновременно! В душе непонятное творилось. И ещё несколько дней после прочтения, мои мысли занимал только Винсент ван Гог. Книга читается очень быстро, страница за страницей незаметно переворачивается, вплоть до 98%, дальше я просто рыдала((( Мне хотелось кричать: "Винсент! Вот, вооот твой музей, вот твои шедевры, которые берегут как зеницу ока, на которые боятся даже дышать! Ты слышишь, ты не Фу-Ру, твоё имя священно!"
    Эх, а сколько неудавшихся набросков было выброшено. Знал бы он, что когда-то, каждый клочок бумаги, и даже его часть, будет столь ценным. Меня поразило, насколько этот человек был бескорыстным, чутким, преданным, одним словом - человечным. И нисколько не удивительно, что при таких качествах, в попытках найти своё место в жизни, он будет пробовать идти в проповедники. Но Винсент терпит неудачу, ведь человек бессилен там, где даже Господь не может помочь. Свои чувства он заглушает книгами. И тут, в один прекрасный день, без всякой цели, он достаёт карандаш и конверт, на котором набросал маленькую фигурку углекопа, бредущего по чёрному полю. Именно с этого момента, карандаш из рук он не выпускает. Многие годы он потратит, чтоб достичь совершенства.
    Все его полотна дышали, это были не просто статичные изображения, это было движение, ритм, они изображали саму жизнь, глубокую и правдивую. Он писал неистово, вдыхая страсть в каждый мазок, он обезумел. Его полотна, это он сам, это в прямом смысле его жизнь, так как именно картины забирали все его жизненные силы, впитывали все соки.
    Винсент ван Гог бессмертен, подтверждением тому служит наша любовь к нему.
    Я преднамеренно не хочу упоминать о тех фактах, которые хоть как-то могут очернить его имя. На пути становления Гения, это лишь ступени, которые ведут на вершину.
    Я очень признательна его брату Тео, который давал Винсенту самое важное - веру. Тео с самого начала распознал талант брата, и потому всю жизнь всячески поддерживал его, во благо высшей цели.
    Ох, как бы мне хотелось взглянуть на оригиналы его картин, это же мощь чувств, это же мир глазами Гения, это природа пропущенная сквозь его душу!

Читачка, milka, Irysya та 2 іншим подобається це.
  2. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    Я вчора теж почала, читається дійсно дуже легко, я чомусь очікувала, що біографія це буде нудно.

milka та Stacey подобається це.
  3. Ирина

Ирина Книголюб

Повідомлення:
    581
    Симпатії:
    1.863
    Стать:
    Жіноча
    Геніальність та божевілля - з одної матерії. Кому Бог багато дає, з того і багато питає.

Stacey подобається це.
  4. milka

milka Книгофан

Повідомлення:
    2.844
    Симпатії:
    7.503
    Стать:
    Жіноча
    Настя, дуже гарний відгук, таки вмієш класно написати і всіх заохотити до читання! Ти прям пропустила його життя крізь себе, прониклась.
    Надюша, цілком погоджуюсь, я перше не хотіла братись за цю книгу, вважаючи автобіографію нудною, але от почала, лиш трошки, і мені подобається як пише цей автор, досить легко і не напряжно читається.

Читачка, Nadushka, Stacey та ще 1-му подобається це.
  5. Stacey

Stacey Книгоман

Повідомлення:
    3.289
    Симпатії:
    9.093
    Це не автобіографія.

6. milka

milka Книгофан

Повідомлення:
    2.844
    Симпатії:
    7.503
    Стать:
    Жіноча
    Ой, я мала на увазі біографічна, ну ви зрозуміли)))

Stacey подобається це.
  7. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    Купу давно забутих спогадів пробудила в мені ця книга. Я пам'ятаю як сама купляла тюбики фарби, пам'ятаю, що беліла і охру купляла одразу кілограмовими банками бо 'іх завжди треба було багато, пам'ятаю як грунтувала і покривала водоемульсійкою листи ДВП (це був аналог холста), пам'ятаю улюблені джинси заляпані фарбою, яка вже ніколи не відпереться. І пам'ятаю запах олійно'і фарби, який відчуваю на протязі всіє'і книги. Просто захоплююся ван Гогом, мене вистачило тільки на три роки художньо'і школи, всі казали що у мене не виходить, тепер я вже починаю сумніватися- може не треба було мені лишати, хто знає яким художникам я би стала)

Firejuli, Ирина, Meri Poppins та 6 іншим подобається це.
  8. Stacey

Stacey Книгоман

Повідомлення:
    3.289
    Симпатії:
    9.093
    Надюшка, а що казали викладачі твої?

9. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    Та що, казали що мені тяжче дається ніж іншим дітям, менше схожості з натюрмортом чи композицією ніж у інших, перспектива не дотримана, ліні'і і мазки не такі як мають бути і тд. Та я і сама бачила, що на живопису і малюнку я від всіх відставала, єдине що у мене получалось добре (і я від цього кайфувала)це креслення і проектування. Якось так. Ну але я ні про що не жалію, на пенсі'і буду мати чим зайнятись, перепробую різні техніки)

Firejuli, milka та Stacey подобається це.
  10. Stacey

Stacey Книгоман

Повідомлення:
    3.289
    Симпатії:
    9.093
    Я любила креслення у школі)))

Firejuli та Nadushka подобається це.
  11. Irysya

Irysya Книгофан

Повідомлення:
    1.983
    Симпатії:
    4.558
    Стать:
    Жіноча
    Слухаю зараз ті лекції про сучасне мистецтво. Якраз було про Гогена, Сезанна, мене це мучить і я мушу поділитись. На Гогена і Золя "маю жаль")))
    На Гогена - через його жахливу поведінку, ставлення до Вінсента в Арлі. Чогось мені здається, що саме його провокації відіграли значну роль у дестабілізації психічного стану ван Гога. Можливо все складося б зовсім інакше, якби він не приїхав жити в Арль(((

А Золя взагалі вбив наповал. Притягнути Сезанна в Париж вступати в Академію мистецтв, дружити з ним з самого дитинства, а потім описати в книжці як повного нездару, який на фініші зрозумів, що нічого не досягне в малюванні і повісився? Причому всі впізнали Сезанна по опису. А якби він справді повірив у думку свого друга і кинув усе? Його твори надихали Пікассо. І ще багатьох.
    Несправедливе життя, коротше кажучи (((

Firejuli, milka, Nadushka та ще 1-му подобається це.
  12. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    Ван Гог на сучасний манер, бомбезно)))
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

milka, Firejuli, Pr. Mcgonagall та 3 іншим подобається це.
  13. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    І трошки Моне

Firejuli, Pr. Mcgonagall, Stacey та ще 1-му подобається це.
  14. Stacey

Stacey Книгоман

Повідомлення:
    3.289
    Симпатії:
    9.093
    Джинсова куртка бомбезна!!!

Firejuli подобається це.
  15. Nadushka

Nadushka Книгофан

Повідомлення:
    2.528
    Симпатії:
    7.999
    Стать:
    Жіноча
    Не кажи, я би і сама таку носила)
    Ще бачила таку з Моне.

Firejuli та Stacey подобається це.
  16. Soulless

Soulless Книголюб

Повідомлення:
    882
    Симпатії:
    2.979
    Стать:
    Жіноча
    Firejuli, milka, Stacey та ще 1-му подобається це.

Поділитися цією сторінкою