не збагну, ти запчастини позв'язувала, так? Крутезний лайфхак Ми з похресницею колись робили теж хатинку, більше в своєму житті я на таке не піду самі пряники вийшли добрими (наступного року за тим самим рецептом нічого не виходило чомусь, ми просто фігурок наробили), але оце розмальовування та збирання - це треш! Якось знайду вінт із фотками, покажу високу архітектуру
Так, зв'язувала срібним шнурочком . Суміш я брала трохи іншу, ніж на Уляниній картинці, але теж виробництва Dr. Oetker.
не знаю про якому рецепту ти пекла, але вони перший день мають бути тверді. Потім мякшають і в мене стоять такими пів року. Айсинга рецепт у мене простий 1:5 білок:просіяне пудра, в грамах
Якщо комусь ще актуально, мій багаторічний рецепт пряників. Роблю їх і на кенді бари і на весілля. 400г борошно 1 яйце 125г масла 0.5ч.л соди 1скл цукру 2ст.л меду (бажано рідкого) Суміш спецій (1ч.л кориці, 1ч.л імбир, 1ч.л мускатний горіх, 0.5ч.л гвоздика - всі спеції мелені) Цукор+мед+спеції в каструлю, нагріваємо аж поки не закипить. Одразу, не чекаючи поки цукор затвердіє додаємо соду, вимішуємо. Знімаємо з вогню, одразу додаємо яйце. Швидко вимішуємо, щоб яйце не звернулось. Додаємо масло, вимішуєм. Тепер додаємо просіяне борошно. Може піти трошки більше, головне щоб тісто було еластичне. Обов'язково хоч на пів години в холодильник, в плівці. Чим довше тісто в холодильнику, тим краще) розкачувати 0,5см, пекти при температурі 160° 12-15хв. За бажанням на стадії додавання борошна, можна додати какао. Коли пряники спечуться вони тверді, але на наступний день стають м'якими і залишаються такими аж до з'їдання)))
В мене малі позамовляли, що вони люблять)) особливих викрутасів не буде. Для цікавості зроблю 1-2 нових салати
В нас мінімалізм) Зробимо салат з крабами, мама не їсть м'ясне зараз. Ми всі, то вже традиційно, любимо курочку запечену) До неї картоплю певно. А чоловік забагає пельмені))) але не думаю, що буде час їх робити. Фрукти, солодощі і все)
Ми зустрічаємо без чоловіка, то зроблю картоплю по-французьки і якийсь десерт. Все) Салатів малі не їдять, а на себе одну робити не хочу, хіба ще свекруха щось підкине)
Люда, це картопля, яку приходить готувати до тебе якийсь француз http://cookery.com.ua/ovochi/stravi-z-kartopli/2049-kartoplya-po---francuzki.html Там є масса варіантів, хтось гриби ще додає чи інші овочі.
Я теж таку картоплю роблю. Все шарами накладаю(картопля, м'ясо гарно відбите, тушена морква з цибулею), зверху троши домашньої сметани, закриваю фольгою і в духовку. Під кінець сиром посипаю. Дуже смачно.
Ми стандартно гірлянди по периметру кімнати під стелю. Цього року ялинка штучна і маленька, 35 см, щоб на поличку влізла)))) Вікно прикрасила паперовими саморобними гірляндами.
У нас лиш ялинка в хаті тут. Гірлянди навіть не вішала, щось надто не весело було відмивати скотч минулого року з вікон, а інших способів не придумала. Святкувати будемо в моїх в селі, там взагалі без прикрас поки що((( може прикрасимо таки ялинку штучну, але маленьку, таку як в мене тут по висоті, бо взагалі вона за 2 м, а в мене оця - то лиш вершок. якщо будемо прикрашати там, то теж візьму лиш вершок з тієї. Але зате мама обов'язково повісить велику дворову гірлянду) і може в хаті ще десь. отут видно її частинку) Помалу придумуємо меню святкове. Вирішили запекти курку, щоб не образити свиню шашликом) зробимо салат якийсь, картоплю певно. Фрукти. Більше ніби й нічого не робимо. До Різдва ще далеко) там своє особливе меню. до церкви певно цього року теж ще не попаду на саме Різдво, бо в нас дуже рано. А потім стандартний обїзд родичів. канікули здається по 14.01, то ще не знаю коли повернемось до міста...